Virtual World Computing نام کمپانی است که که پروژه cocoon را کلید زد و هم اکنون به مرحله بهره برداری رسیده و آنرا در اختیار کاربران قرار داده است این پروژه فعلا رایگان است و برای همه در دسترس، و باعث شده که مورد بحث سایتهای معروف جهان قرار بگیره و نیز خود گردانندگان پروژه در حال ارتقاء آن هستند برای بهتر کردن نتیجه تلاش و پذیرای پیشنهادات کاربران برای بهتر کردن پروژه. درواقع خودم شخصا آینده را اینطور پیش بینی میکنم که شرکتهای امنیتی که آنتی ویروس تولید میکنند مجبور هستند در چنین راهی گام بردارند.
در این مطلب بررسی میکنم پروژه cocoon را که باعث شد از این به بعد وبگردی با نهایت امنیت انجام شود.
cocoon چیست؟
cocoon به معنای “پیله” است بین کامپیوتر شما و سایتی که بازدید میکنید یه پیله ایجاد میکند و کسی نمیتواند وارد این پیله شود، کسی متوجه نمیشود در این پیله چه خبر است، و کسی نمیتواند بفهمد کسی که درون پیله است آدرسش کجاست!.
پروژه پیله جذابترین و امن ترین پروژه ایمنی برای وبگردی است که تاکنون معرفی شده است ۲۵۶ بیت رمزگذاری میکند این نوع رمزگذاری مثل این میمونه که شما وارد سایت بانک خودتان شده اید.
به تصویر زیر نگاه کنید! سایت ویندوز من همانند اکثر سایتها و وبلاگهای فارسی زبان فاقد گواهینامه امنیتی ssl است ولی هنگامیکه با cocoon به این سایت مراجعه میکنید cocoon رمزگذاری نوع AES 256 bit را اجرا میکند (مثل این میمونه که به سرور بانک ملت وصل شده باشید) حالا هر اطلاعاتی که بین شما و این سایت رد و بدل بشه کاملا محرمانه است و کسی نمیتونه آنرا شنود کند.
چگونه نصب میشود؟
پیله هم اکنون فقط روی فایرفاکس قابل اجرا است و یک افزونه است که روی فایرفاکس نصب میشود و یک پروکسی ایجاد میکند و دور تونل را با ssl رمزگذاری میکند بخاطر همین نمیشه وارد شد. البته تیم پروژه اعلام کرده بزودی برای آندروید و اینترنت اکسپلورر هم سیستم را راه اندازی خواهند کرد.
توانایی های cocoon چیست؟
cocoon تمام ردپاهای شما در اینترنت را پاک میکند و نمیگذارد چیزی از آن باقی بماند.
یکی از این ردپاها وارد شدن شما به سایت مورد علاقه تان مثل ایمیل یا سایتی که ثبت نام کردید.
شما وقتی در اینترنت چرخ میزنید از شما history بجا خواهد ماند که تاریخچه وبگردی شما را نشان میدهد و در مرورگر ذخیره میشود ولی cocoon جلوی ذخیره شدن این history را هم در مرورگر و هم جای دیگه جلویش را میگیرد حتی در isp ها و از شما ردی بجا نمیماند بغیر از داخل خود cocoon که history شما را برای شما ذخیره میکند که آنهم میتونید در تنظیمات در وضعیتی قرار بدید که ذخیره نکند.
رمزگذاری قسمت مهم cocoon است شما میتونید cocoon را هرجایی با خودتون ببرید مثل هواپیما و از این شهر به اون شهر و از هر کامپیوتری با کامپیوتر دیگر حتی از این به بعد وضعیت در کافی نت ها و مکانهای عمومی که از اینترنت استفاده میکنید با cocoon دیگه قضیه فرق میکنه و امنیت برای شما کاملا برقرار است.
دیگر قابلیت cocoon مخفی نگه داشتن کامپیوتر شما است هیچ کس نمیتواند شما را ببیند میتوانید امتحان کنید به سایت iplocation مراجعه کنید.تا خودتان را دقیقا ببینید و بعد با cocoon امتحان کنید چیزی بغیر cocoon نیست. cocoon با پیله ای که میزنه کامپیوتر شما را کسی نمیتواند ببیند.
cocoon با پیله ای که دور کامپیوتر شما میزند باعث میشه که نه ویروس و نه malware و نه اسپم بتونند وارد سیستم شوند و یک دیوار محافظتی کاملا امن به دور کامپیوتر شما کشیده شده است.
cocoon دانلود های شما را زیر نظر میگیرد و اگر دانلودی خارج از دیوار امنیتی یا همان پیله باشد به شما هشدار میدهد و همینطور اجازه به run شدن برنامه های مخرب روی وبسایتهای آلوده را هم نمیدهد یعنی شما میتوانید با cocoon از وبسایتهای آلوده هم دیدن کنید.
cocoon یک پروژه تازه است و هنوز کم و کاستی داره که با feedback قوی که داره پذیرای نظرات شماست البته با تازه بودنش هنوز ضعف امنیتی درونش پیدا نشده بلکه دارای کم و کاستی هایی است مثلا در قسمت دانلود هنوز بعضی از فایلها را که امن هستند از دایره “پیله” خارج میکند برای امنیت بیشتر و هنوز توانایی اینرا ندارد که تشخیص دهد یک فایل در چه وضعیتی است که برای دانلود هم بخواد دور آن پیله ببندد.
این پروژه توسط سایت cnet و lifehacker هم مورد استقبال و تشویق قرار گرفته است.
از cocoon (پیله) خوشتون اومد پس از اینجا شروع کنید:
بعد از نصب دکمه روشن COCOON را بزنید:
۱- به preference مراجعه کنید
۲- صفحه خانه را تعریف کنید
۳- موتور جستجوی مورد علاقه را تعریف کنید.
۴- اگر شما بخواهید cocoon تمام سرورهایی که تبلیغات روی آنها است block میکند و سایت را بدون تبلیغ میبینید.
۵- cocoon را میتوانید مجبور کنید که در سایتی که هستید به فیسبوک اجازه نده با شما ارتباط برقرار کند این برای سایتهایی است مثل ویندوز من که در فیسبوک صفحه دارند که در سایدبار همین سایت دیده میشود و یا سایتهایی که میتونید از طریق فیسبوک کامنت بگذارید.
۶- در قسمت security برای لوگین شما از ۱ دقیقه تا بدون محدودیت زینه تعریف شده که در اثر انتخاب این زمان بعد از آن مدت اطلاعات راجع به لوگین همه حذف میشوند.
۷- اطلاعات راجع به history از این به بعد در history خود cocoon ذخیره میشود نه مرورگر که با کلیک روی history سمت راست نوار cocoon میتوانید حتی جلوی ذخیره history را هم بگیرید.
و در آینده نزدیک امکانات بیشتری که عرضه میشود.
cocoon هم اکنون رایگان است ولی شاید در آینده اینگونه نباشد.
No comments:
Post a Comment